Skip to main content

Šta upotpunjuje odličnu hranu? Naravno, odgovor je – odlično vino. Zato smo odlučili da našim gostima upotpunimo uživanje u hrani sa selekcijom vina kuće. U ponudi imamo crveno, roze i belo vino kuće, a u nastavku pročitajte više o svakom kao i sa kojom hranom se najbolje slažu.

Crveno vino kuće – Merlot / Cabernet sauvignon

Kombinacija merloa i kaberne sovinjona je bogate, tamne rubin boje, a njegove arome se protežu od voćne (crna ribizla, šljiva, kupina, borovnica), do nijansi čokolade. Sadrži 13,5% alkohola.

Naše crveno vino kuće sjajno ide uz crvena mesa, a posebno uz naš biftek. Ne zaboravimo i na naše biftek krpice u maslinovom ulju. Miks kaberne sovinjona i merloa daje crvenom mesu jednu puniju notu, tako da nećete pogrešiti ni sa jednim specijalitetom od junećeg mesa.

Roze vino kuće – Pinot grigio

Naš pino griđio sadrži 12,0% alkohola, dok mu je ukus blaga mešavina limuna, breskve, i jabuke. Ovo osvežavajuće piće je idealno za letnje dane kada poželite da uparite lagan ručak sa vinom.

Pino griđio ide odlično uz piletinu, tako da vam preporučujemo naše pileće krpice (da li sa kajmakom ili bez, tu odluku prepuštamo vama), kao i naš pileći file. Ovo vino se uklapa i uz predjela, posebno sireve. A ako volite da sačuvate vino za sam kraj uz desert, pino griđio je odličan izbor.

Walter vina

Belo vino kuće – Chardonnay

I za kraj, belo vino! Naš šardone se najbolje slaže uz nežne ukuse belog mesa, tako da vam preporučujemo naše specijalitete od piletine. Naše belo vino kuće sadrži 13,0% alkohola.

Svaka boca šardonea je posebna priča za sebe što se tiče arome. Možete osetiti tonove jabuke, limuna, čak i tropske papaje i ananasa, a ponekad možete nazreti i nijanse vanile. Upravo zbog te vanilaste arome, šardone možete upariti i sa slatkišima, poput tres leches ili čak i sa urmašicama.

Odaberite Walter vino kuće po svom ukusu i upotpunite svoj ručak ili večeru.