Skip to main content

Mlađi brat bifteka, često je u njegovoj senci i to potpuno nepravedno. Uz odličnog kuvara koji je majstor u svom zanatu, ramstek se može odići od naziva običnog odreska i pružiti stvarno poseban kulinarski doživljaj.

Razna imena, isti odrezak

Odakle uopšte naziv ramstek? Mi smo zapravo preuzeli naziv od Nemaca – Rump steak. Ali, ako biste tražili ramstek u Americi, konobari bi vas najverovatnije čudno gledali. Na engleskim govornim područjima, češći su nazivi strip i strip steak. Dok su u Njujorku nadenuli svoje ime – New York strip.

Priprema ramsteka

Možda ne iste mekoće kao biftek (ipak je biftek posebna priča), ramstek može biti vrlo sočan. Naravno, mnogo toga zavisi od samog komada mesa, ali tajna je prvo u pripremi marinade, a zatim i u pažljivom grilovanju. Slično kao i biftek, treba paziti na vatru da se meso ne bi prepržilo.

ramstek

Ukoliko do toga dođe, meso bi se stvrdlo i postalo teško za žvakanje. A to je ono što želite da izbegnete. Drugi problem koji se pojavljuje ako previše roštiljate je što meso tako gubi i svoj ukus.

Pazite na vatru taman toliko da meso zamiriše i poprimi svoju primamljivu braonkastu boju i specifičnu šaru od roštilja.

Gde naručiti dobar ramstek?

Ako želite da probate stvarno dobar ramstek, dođite u Walter! 

Naš sočan ramstek vam stiže uz domaćinski krompir, pola somuna, kao i uz senf koji samo pojačava aromu ovog finog junećeg mesa. U našim restoranima možete odabrati i kako želite da vam naši kuvari pripreme meso: slabo, srednje ili dobro pečeno.

A uz odlično meso sjajno ide čaša vina. Odaberite neko od naših vina kuće po svom ukusu, a mi vam predlažemo crveno vino kuće koje je kombinacija merloa i kaberne sovinjona i koje ističe sve arome ovog mesa.

Čekamo vas u nekom od naših restorana!

Dobro nam došli!

Vaš Walter