Skip to main content

Walter priča je počela u Železniku, sada već ne tako skorašnje 2004. godine, kada smo otvorili naš prvi restoran, i to na adresi Darinke Radović 35. Pošli smo tada u veliku avanturu, u avanturu pravljenja ćevapa, ali ne bilo kojih, već onih pravih sarajevskih. Želeli smo da prenesemo duh Baščaršije kroz omiljenu nam hranu.

Vreme je polako prolazilo, a apetit naših gostiju rastao, pa je sledeći korak bio logičan – postepeno proširivanje jelovnika drugim specijalitetima od mesa.

Ćevapi su ćevapi, slažemo se, a pogotovo naši Walter sarajevski ćevapi. Ali našu ponudu ne čine samo oni. Walter jelovnik krase i pljeskavica sa kajmakom, sudžuk, biftek, ramstek, pileće krpice, brizle… I sve to uz sveže, tople somune koje, takođe, mesimo i pečemo u našoj proizvodnji.

Kraj svakog ručka treba zasladiti i nekim desertom, a šta ćete bolje od naših domaćih slatkiša! Zna se – baklave, urmašice, tufahije, tulumbe, kao što su naše bake nekada pravile.

Iako smo razvili Walter brend toliko da nas sada možete pronaći širom Beograda, a skoknuli smo u međuvremenu i do Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zrenjanina, Šapca, Niša, Zlatibora, Gornjeg Milanovca i Brčkog, ipak nam je srcu i dalje drag naš lokal u Železniku. Odatle je sve počelo i tu smo načinili svoje prve poslovne korake. Nakon skorašnjeg renoviranja, osvežili smo restoran i ponovo širom otvorili vrata za sve oni koji znaju da uživaju i koji znaju da prepoznaju pravi ukus ćevapa.

Dobro došli u Walter!