Skip to main content

Nešto što je simbol kuhinja sa ovih prostora je meso pripremljeno na roštilju. To je deo naše tradicije i nešto što treba očuvati.

Svaki roštilj majstor ima neke svoje trikove u rukavu za koje se kune da su oni pravi i da svaki put nepogrešivo zahvaljujući njima meso bude sočno i svi ukusi dođu do izražaja.

Bilo kako bilo, u nastavku ćemo proći sve specijalitete sa roštilja, kako se pripremaju, ali i gde u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu možete probati sve ove đakonije.

Ćevapi

Jedan od omiljenih specijaliteta su ćevapi, koje ubedljivo vole svi.

Tradicionalno, meso za ćevape se sitno seckalo pre pojave mašine za mlevenje mesa. I to, verovali ili ne, na panju.

Ono oko čega postoje nesuglasice, jeste od kog mesa se prave „pravi” ćevapi. To umnogome zavisi od toga u kom kraju se zateknete. Ali juneći ćevapi su na glasu kao najbolji i najukusniji.

ćevapi

Pljeskavice

Odmah iza ćevapa po popularnosti idu pljeskavice.

Ima raznih varijacija i kad su one u pitanju, ali ako ćemo da se vodimo onom starom „što jednostavnije, to bolje”, onda bi i pljeskavica od čistog junećeg mesa bila najbolji izbor. I još uz kuglu kajmaka, koji će samo da doprinese intenzivnijem ukusu mesa – koji gurman tome može odoleti?

pljeskavica

Kobasice

Nešto bez čega roštilj ne može da prođe su kobasice. Bilo ljuće, bilo blaže, to sve zavisi od ukusa domaćina i gostiju.

Ima veliki broj vrsta, ali ako želite nešto provereno dobro, tu je domaći sudžuk. Ova sušena kobasica od govedine je pravi pikantni delikates koji vodi poreklo iz Centralne Azije.

Ražnjići

Ražnjići su komadići mesa koji se nanižu na štapiće. Otuda su i dobili naziv jer izgledaju kao da su na malim ražnjevima. Za ražnjiće se često kombinuje meso, a Walter šareni ražnjić se pravi od dimljene piletine i ramsteka.

ražnjići

Pileći file

Za one koji vole ukus piletine, tu je i pileći file koji se često može naći u sklopu mesa sa roštilja.

Pilećem belom mesu ukus daje i posebna marinada, a recept za nju je strogo čuvana tajna svakog majstora.

pileće trakice

Walter – zaduženi za ukus tradicije

A znate li gde možete probati sve ove specijalitete? Tako je, u Walteru!

Nalazimo se na ukupno 19 lokacija širom Beograda, na 2 lokacije u Novom Sadu i imamo jedan restoran u Zrenjaninu. Na kojoj god lokaciji nas posetili u jednu stvar možete biti sigurni – dočekaćemo vas domaćinski i sa specijalitetima od kojih polazi voda na usta!

Pored ćevapa, pljeskavice, ražnjića i svih pobrojanih delikatesa, Walter u ponudi ima i ramstek, biftek, teleću džigericu, krpice od raznih vrsta mesa… Na vama je da proučite jelovnik i odaberete gurmanluk baš po vašem ukusu! Čekamo vas!

Dobro došli u Walter!