Skip to main content

S ponosom vas obaveštavamo da će treći filmski festival, Valter Fest, biti održan u subotu 3. oktobra, u Mladenovcu na otvorenim bazenima Selters banje.

Valter Festom odajemo počast jednom od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca, Velimiru Bati Živojinoviću.

Festival počinje u 18.30 i otvara ga koncert Lene Kovačević, a zatim u 19.30 počinje projekcija filma „Ljubav i moda”. Biće upriličena i dodela nagrada festivala za životno delo.

„Ljubav i moda” (1960) je popularni film jugoslovenske kinematografije koji je režirao Ljubomir Radičević. Ova muzička komedija je stekla kultni status, a glumica Beba Lončar se proslavila ulogom Sonje. Film prati grupu studenata koji pokušavaju da organizuju modnu reviju za preduzeće Jugošik, a kako bi uspeli u tome služe se i sitnim prevarama. Studentkinja Sonja (Beba Lončar) i modni kreator Boba (Dušan Bulajić) su glavni likovi, dok se tu pojavljuju i legendarni Miodrag Petrović Čkalja i Mija Aleksić. Numera iz filma „Devojko mala” je doživela ogroman uspeh, a grupa VIS Idoli ju je snimila u svom aranžmanu osamdesetih godina.

Lena Kovačević je džez pevačica, tekstopisac i kompozitor. Nakon školovanja na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena je domaćoj publici postala poznata posle uloge žirija u popularnoj emisiji Prvi Glas Srbije. Svoj prvi album „Dobar dan za pevanje” je izdala 2009. godine, da bi drugi album „San” objavila 2013. Njen treći album „Džezeri” je izdat 2015. godine, a Lena je u međuvremenu objavila i nekoliko uspešnih singlova. „Požuri”, „Dubine”, „Samo Da Mi Je” – to su samo neki od Leninih skorašnjih hitova. Ova pevačica svojim autentičnim pevanjem spaja žanrove džeza i popa i stvara fuziju melodije koju ne srećemo često na ovim prostorima.

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite i ulepšate ovogodišnji Valter Fest!

Valter Fest organizuju Centar za kulturu i turizam Mladenovac i Walter.