O nama


Ni hercegovački, ni bosanski, već pravi sarajevski ćevapi u Beogradu!

Naša priča


U Železniku 2006. godine otvorili smo svoj prvi lokal sa željom da Beograđanima pokažemo nešto neobično i nesvakidašnje, da stvorimo mesto kultnog naziva i atmosfere koje će biti privlačno svim generacijama.

Naziv naših restorana je nastao na interesantan način. Naime, veliki uticaj imao je nadaleko poznati film "Valter brani Sarajevo" i vedeta ovog umetničkog dela Velimir Bata Živojinović. Nekako je bilo logično da spojimo Sarajevo, Valtera i naravno sarajevske ćevape.
Izgradili smo deo sarajevskog šmeka o kojem pričaju generacije, a od sada ga mogu i osetiti. Naša retro priča upotpunjena je interesantnim detaljima koji asociraju na prošla vremena, kojih se mnogi sećaju sa nostalgijom. Na našoj adresi, priča o Valteru i sarajevskom ćevapu dobija nov život.

Koliko Beograđani cene i vole autentični, pravi sarajevski ćevap govori i činjenica da smo otvorili restorane na Dorćolu i na Paliluli, u Makenzijevoj, Ušće Shopping centru kao i u Big Fashion shopping centru.


ENTERIJER


Iako se nalaze u najurbanijim delovima Beograda, kada im priđete dobićete osećaj kao da ste usred Baščaršije

Koncipirali smo ih tako da podsećaju na Sarajevo, na taj stari sarajevski duh. Unutrašnjost lokala ukrašena je tradicionalnim predmetima kao što su gobleni, fildžani, avani, ibrici, stari mlinovi za kafu, sve ono što možete videti šetajući starim Sarajevom. Na zidovima se ističu fotografije iz kultnog filma, slike čuvenog Valtera i drugih junaka. Kompletan enterijer je tradicionalno drveni.


KUHINJA


Sva hrana u našim kuhinjama se priprema po tradiconalnoj recepturi!

Pored čuvenih ćevapa od čiste junetine spremljenih po tajnom receptu naših kulinarskih majstora na našem meniju možete pronaći i druga jela iz "sarajevske" kuhinje, kao što su juneći biftek, sudžuk (sarajevska kobasica), brizle, teleća džigerica, krpice (komadići telećeg mesa na kajmaku)


Sva jela su od teletine i junetine!


A i poslastice su one prave, sarajliske. Na meniju vas očekuju tufahije, urmašice i baklave!